15.11.2016

ŞEHİDİMİZ NURULLAH ÇAKIR DUALARLA EBEDİYETE UĞURLANDI

Terör Örgütünün Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde düzenlediği havan saldırısı sonucu şehit olan sözleşmeli er Nurullah Çakır’ın naaşı dualarla ebediyete uğurlandı.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen havan saldırısında şehit olan 25 yaşındaki sözleşmeli er Nurullah Çakır’ın cenazesi Nuri Demirağ Havaalanı’na askeri kargo uçağıyla getirildi. Şehidimizi, ailesi, sevenleri ve il protokolü karşıladı. Daha sonra şehidimiz er Nurullah Çakır için Kale Cami'inde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Davut Gül, Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın ile diğer il protokolü ve binlerce  vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından helallik alınmasının ardından şehit Nurullah Çakır’ın cenaze namazı kılındı.

Top arabasına konulan şehidimizin cenazesi İstasyon Caddesi boyunca vatandaşlar tarafından tekbir sesleriyle Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bulunan Garnizon şehitliğine götürüldü. Burada okunan Kur’an tilavetleri ve dualarla şehidimiz Nurullah Çakır ebediyete uğurlandı.