18.03.2017

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla vatandaşlar sabah namazında bir araya geldi. Ulu Camiyi dolduran yüzlerce vatandaş ellerini semaya açarak şehitler için dua etti.

İl Müftülüğü tarafından sabah namazı sonrasında Çanakkale şehitleri için  “Şehitlerimize Vefa İçin Huzur’da Buluşalım”  sloganıyla Ulu Camide program düzenlendi. Kur’an-ı Kerim ve tesbihatların okunduğu programda şehitler için okunan hatimlerinde duası yapıldı. İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan programda yaptığı konuşmada Çanakkale ruhundan bahsederek; “Gençlerimizin ve gelecek kuşaklarımızın Çanakkale ruhunu taşımaları için vatan sevgisinin imandan olduğunu iyi aktarmamız gerekir. Şehit kanıyla yoğrulmuş bu aziz vatanımız için şahadet şerbetini içen şehitlerimiz için bir anma ve dua programı tertip ettik” dedi. Millet olarak okumalıyız diyen Müftü Balkan, “Başta Siyeri Nebi olmak üzere tarihimizi çok iyi okumalı ve bilmeliyiz ki şehitliğin nasıl bir mertebe olduğunu ve Çanakkale ruhunu gelecek nesillerimize daha iyi aktarabilelim.” diye konuştu. Müftü  Balkan, Çanakkale savaşından sonra yaşanan iki olayla konuşmasını tamamladı. “Çanakkale Savaşındaki itilaf devletlerinin komutanı İngiliz General Hamilton, savaş sonrası şu gerçeği itiraf etmiştir:
‘Bizi Türklerin maddi gücü değil, manevi gücü mağlup etmiştir. Çünkü onların atacak barutu bile kalmamıştı. Fakat biz gökten inen güçler ile mücadele ettik.’
Yine mağlup olduğu için mahkeme heyetinin karşısına çıkan İngiliz Harbiye Nazırı (Deniz Bakanı) olan Churchill şöyle demiştir. ‘Anlamıyor musunuz, biz Çanakkale'de Türk'lerle değil, Allah ile harp ettik! Tabii ki yenildik.”

Daha sonra şehitlerimiz için okunan hatimlerin ve Çanakkale şehitleri olmak üzere vatanı uğurunda en değerli varlıkları olan canlarını bu vatan için feda eden aziz şehitlerimiz için Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Susam tarafından dua yapıldı.

Program sonrası vatandaşlara Çanakkale kahramanlarının o günkü  yemek menüsü olan buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi.