22.04.2017

“HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU” KONULU KUTLU DOĞUM KONFERANSI DÜZENLENDİ

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Vali Davut Gül, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Polis Okulu Müdürü Adnan Oran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, protokol üyeleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program Erzurum Ulu Cami Müezzini Yakup Tosun’un Kur’an tilavetiyle başladı. Daha sonra programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, sözlerine geçtiğimiz gün Tunceli’de  helikopter kazasında hayatını kaybeden 12 şehidimize taziyelerini ileterek başladı. Kutlu Doğum Haftasının bu yılki temasının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olduğunu belirten İl Müftüsü Balkan; “1989 yılından beri kutlanan Kutlu Doğum Haftasında her yıl bir tema belirlenerek Peygamber Efendimizin bir yönü dikkate alınıyor ve toplumda bir farkındalık oluşturuluyor. Bu yıl Hz. Peygamberin “Güven”  yönü ele alınarak bu tema etrafında konferans, panel ve irşad faaliyetleri düzenliyoruz. İnşallah bu yılki kutlu doğum konferansımızda alanında söz sahibi değerli Mustafa Ağırman hocamız bizlere Peygamberimizin eşsiz hayatından örnekler sunacaktır” diye konuştu

Programa konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, "Gençlerimize Efendimizin yaşamını tam ve doğru anlamıyla öğretmemiz ve yaşatmamız gerekir. Hz. Muhammed bizim örnek alacağımız en önemli kişidir. O, yaşayan Kur’an dır. Peygamberimiz yaşadığı zaman boyunca kimsenin hakkını yememiş, kimseye zulüm etmemiş, kimseye ihanet etmemiştir.  Çağının en nazik, en ince, en medeni insanıydı. Düşmanlarının bile güven ve saygısını kazanmış biriydi.” diyen Prof. Dr. Ağırman, sözlerine şöyle devam etti. “ Peygamberi bir atmosfere girmek için peygamberin yolunda olmak gerekir. Devamlı gündelik yaşamın kargaşasıyla kendini yoran insanın peygamberi bir yola girmesi çok zordur. Bu yolda olmanın ilk gayesi bütün yaptığımız işlerin Allah için olması gerekir. Diğer bir husus Kur’an-ın bize şifa olmasıdır. Bu şifa sadece hastalıklarımıza şifa değil, Kur’an-ın hayatımıza şifa olmasıdır. Güvenli bir toplum olmanın temeli bunlardan geçiyor. Peygamber Efendimiz güvenli bir toplumu Kur’an ile oluşturdu. Mekke döneminde Allahu ehad diyen bir toplum, Medine döneminde Allahu Ekber dedi.” İfadelerini kullandı.

Program Kutlu Doğumun simgesi olan gül takdimiyle sona erdi.