03.08.2017

MÜFTÜ VAROL, DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Darende İlçe Müftüsü Ahmet Varol, Ulu Camide kılınan cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı.

Geçtiğimiz hafta kalp krizi geçirmesi sonucu hava ambulansıyla Malatya Turgut Özal Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Malatya’nın Darende İlçe Müftüsü Ahmet Varol, 13 gündür solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakımda tedavisi sürerken hakkın rahmetine kavuştu.

Memleketi Sivas’a getirilen Müftü Varol için öğle namazında sonra Ulu Camide cenaze namazı kılındı. Varol’un cenaze namazını Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen kıldırdı. İl Müftüsü Çimen, cenaze namazı öncesi helallik aldıktan sonra Müftü Varol için şu ifadelerde bulundu. “Değerli bir şahsiyeti ve ilim adamımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Takva ehli olan müftümüz gönüllere taht kurmakla birlikte çok güzel hizmetlere imza atmıştır. Yüce Mevlamdan meslektaşım Ahmet Varol'a rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Rabbim ailesine sabr-ı cemil ihsan eylesin” dedi

61 yaşında yaşamını yitiren Müftü Varol’un cenazesi daha sonra Yukarı Tekke Mezarlığında dualarla toprağa verildi.

1986 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığının çeşitli kademelerinde görev alan Varol’un cenaze törenine; Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dursun Aygün, Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen’in yanı sıra Malatya ve Darende Müftülük personeli, Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Valilik Özel Kalem Müdürü Aslan Tektaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.