17.10.2017

AİLE OKULU EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLIYOR

Sivas İl Müftülüğü tarafından hanımlara özel olarak düzenlenecek Aile Okulu Eğitim Seminerleri 19 Ekim’de başlıyor.

Yüce Rabbimizin bizlere bir lütfu olan ailenin önemi günümüzde kimilerince tam anlamıyla idrak edilememekte ve aile, bir külfet olarak görülebilmektedir. Ailenin huzur veren ortamı, sorumsuzluklara, şuursuzluklara, heva ve heveslere kurban edilebilmektedir. Ne yazık ki sadakatsizlik, vefasızlık, tahammülsüzlük ve şiddet gibi sebeplerle nice yuvalar yıkılabilmektedir. Yıkılan bu yuvaların acı ve ibretlik sonu tüm olumsuzluğuyla toplum olarak karşımızda durmaktadır. Aile kurumunun dağılmasının en ağır bedelini ise daha hayat yolculuğunun başında hayatın yükü altında ezilmeye mahkûm edilen minik bedenler ödemektedir. Bu manada aileyi korumak, toplumu korumaktır sloganıyla huzurlu aile yuvalarını oluşturmak ve aile içi şiddeti engellemek başta olmak üzere aile ile ilgili bir çok sorunun cevap bulacağı aile eğitim seminerleri düzenlenecek.

Sivas İl Müftülüğü Konferans Salonunda 30 Kasım’a kadar her hafta Perşembe günleri 13.30 ile 15.00 saatleri arasında düzenlenecek olan Aile Okulu Eğitim Seminerlerinde; “Hz. Peygamberin (sas) Aile Hayatından”, “Ailede Mahremiyet Bilinci”, “Eş Seçimi ve Nişanlılık”, “Teknolojinin Aileye Etkisi”, “Aile İçi İletişim”, “Ailede Tüketim Bilinci” “Ailede Problem Çözme Yöntemleri”, “Öfke Kontrolü” gibi konular başta olmak üzere aile ile ilgili daha birçok konuda seminerler verilecek.

19 Ekim 2017 Perşembe günü düzlenecek ilk dersle başlayacak seminere tüm hanımlar davetlidir.