25.07.2018

İLK HAC KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

Hacı adayları kafileler halinde Suudi Arabistan'a gitmeye başladı. 172 kişiden oluşan ilk kafile Sivas Köy Terminalinde yapılan  programla uğurlandı.

Sivas’tan İlk hacı adayı kafilesi dualarla ve gözyaşları içinde uğurlandı. Sivas Nuri Demirağ Dış Hatlar Terminali kutsal topraklara giden hacı adayları ve yakınlarıyla doldu taştı.

Öncesinde Sivas Köy terminalinde yapılan programda Kafile Başkanı İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve Kafile rehberleri, hacı adaylarına kutsal topraklarda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda yolculuk öncesi kısa bilgiler verdiler.

Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının yakınlarının da katıldığı programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ezan okundu daha sonra İl Müftü Yardımcısı Şahin tarafından  dua edildi.

Sivas Nuri Demirağ Havaalanından Medine'ye giden 172  kişilik ilk hacı kafilesi ve onları uğurlamaya gelenler terminal giriş kapılarında duygu yoğunluğu yaşadılar. Uzun yıllar kutsal topraklara gitmek için bekleyen bazı hacı adayları gözyaşlarına hakim olamadı.

Hacı adayları yakınları tarafından gözyaşları içinde uğurlandı.