01.11.2019

Müftü Akkuş’tan görme engelli öğrencilere umre ödülü

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, Umre ödüllü  “Engelliler arası Kur’an’ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması” İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşti.

Sivas İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü gözetiminde düzenlenen yarışmada, Komisyon Başkanlığını yürüten müftü yardımcısı Hüseyin Karayaka yarışma öncesi yaptığı konuşmada, engellere rağmen yarışmaya katılarak büyük bir ibretlik abidesi gösteren beş yarışmacıya ayrı ayrı başarılar diledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görme ve işitme engelli öğrencilere yönelik düzenlenen umre ödüllü yarışmada her il için birer işitme ve görme engelli, bir de görme engelliye refakat edecek yakını olmak üzere üç kontenjan belirlendiğini açıklayan  İl Müftüsü Yusuf Akkuş, yarışmaya katılıp umre ödülünü hak eden bir öğrencimizi ve refakatcısını Diyanet İşleri Başkanlığının uygun gördüğü bir umre sezonunda kutsal topraklara götürüleceğini ifade ederek, yarışmaya katılan diğer dört yarışmacının ise  İl Müftülüğünün katkıları ile umreye götürüleceğini belirtti.