23.01.2020

Durdulu köyünde halk camide buluştu

Sivas merkeze bağlı Durdulu Köyünde 7’den 70’e köy halkının katılımıyla cami buluşması gerçekleştirildi.

Cami buluşması kapsamında Merkez Durdulu Köyü Camisinde köy halkı ile buluşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, namaz öncesi verdiği sohbette özellikle gençlerin camiye alıştırılması yönünde cemaate vaaz verdi. İl Müftüsü Akkuş, vaazında şunları kaydetti. “Bugün, gençlerimizin yeryüzünü imar etmesi şuuruyla, değerlerimiz doğrultusunda ve geleceğin sorumluluğunu yüklenebilecek nitelikte yetişmesi en büyük niyazımızdır. Bu itibarla tüm camilerimizde 15 tatil süresince ‘Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz’ sloganıyla program icra ediyoruz. Gençlerimizin camilerden aldıkları ruhla geleceğe hazırlanmaları, manevi yönden güçlü, vatanına ve milletine bağlı bir genç olarak yetişmeleri ilk hedefimizdir. Gençlerimizin ibadeti benimsemeleri ve şuurlu bir şekilde yerine getirmelerinde ailenin önemi büyüktür. Anne babanın ibadetlerini yerine getirmeleri, günahlara karşı hassas davranmaları, kul hakkına riayet etmeleri, çocuğun kulluk bilincini elde etmesinde önemli etkenlerdir.” diye konuştu.

Daha sonra vatandaşlarla köy konağında da bir araya gelen Müftü Akkuş, şehirleşmenin hızla arttığı günümüzde köylerimizde hala canlı olan dayanışma ve beraberliğin şehirlerde özlenen bir tablo olduğunu ifade ederek, bir arada yaşama bilincinin, Allah'ın insanlara sunmuş olduğu en büyük nimetlerden biri olduğunu söyledi.

Namaz sonrası cami cemaatine ikram bulunuldu. Cami buluşmasına  müftü yardımcıları ve il müftülüğü şube müdürleride katıldı.