22.10.2018

Nuri Dönmezcan Kur’an Kursunun temeli dualarla atıldı.

Kaleardı Mahallesinde inşa edilecek Nuri Dönmezcan Kur’an Kursunun temeli dualarla atıldı. Müftü Vekili Hasan Hüseyin Susam burada yaptığı açıklamada, arsa sahiplerine hayırları için teşekkür ederek; “Yakın zamanda rahmeti rahmana iltica eden Nuri Dönmezcan bey  eğitim hizmetlerine yaptığı yardımlarla Sivas’ın önde gelen isimlerindendir.  Vefat etmeden önce buraya Kur’an  kursu  yapılması için arsasını Türkiye Diyanet Vakfına bağışladı. Bizlerde inşallah burada inşa edeceğimiz Kur’an Kursumuzla onun adını yaşatacağız. Rabbim tekrar kendisine rahmet etsin, hayrını kabul etsin.” dedi. Müftü Vekili Susam, konuşmasının devamında Kur’an kursunun 293 metrekare üzerine inşa edileceğini ve içerisinde 4-6 yaş ve gündüzlü Kur’an kursunun yanı sıra diyanet okuma salonu yapılacağını söyledi.

Hayır sahipleri Mustafa Gürlevük, Yusuf Oflaz ve Kadir Doğan'ın katkılarıyla başlanan temel atma törenine müftü yardımcıları ve müftülük personeli katıldı.