08.11.2018

Görme engellilere yönelik Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler yarışması düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet alanları içerisinde özel ilgiye ihtiyaç duyan gruplar arasında engelliler önemli bir alanı oluşturmaktadır. Engellilerin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmaları özveriyle yürüten Diyanet İşleri Başkanlığı, engellilerin manevi hayatına katkı sağlamak için çeşitli çalışmalar ortaya koymaktadır.

Bu kapsamda Sivas İl Müftülüğünce görme engellilerin dini bilgilerini geliştirerek, Kur’an-ı Kerim  okumalarını teşvik etmek, inanç esasları ve siyer-i nebi gibi konularda bilgilerini artırmak amacıyla görme engellilere yönelik  Kur’an-ı Kerim, hafızlık ve dini bilgiler yarışması yapıldı.

İl Müftülüğünde düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Güler Kızıl il birincisi seçilirken,  ikinci Huriye Rumeysa Demir, üçüncü ise Ahmet Kızıl oldu. Yarışmaya altı görme engelli katıldı.

Yarışma sonunda sınav komisyon başkanı müftü yardımcısı Harun Özkan ve komisyon üyeleri tarafından katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.