13.11.2018

Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığının  Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum projesi kapsamında 10-11 Kasım tarihleri arasında Sivas İl Müftülüğü tarafından din görevlileri ve eşlerine yönelik “Aile Okulu Seminerleri” düzenlendi.

Kur ’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, aile; toplumun en değerli bir kurumu olduğuna dikkat çekerek, bir toplumun huzurlu ve mutlu olmasının yolunun aileden geçtiğini söyleyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Bizler Peygamber Efendimizin ümmetine, örnekliğini her zaman topluma anlatan kişileriz, bizler ilk olarak Efendimizin aile yaşantısını örnek alıp kendi hayatımıza  uygulandıktan sonra ancak karşımızdaki insanlara huzurlu ve mutlu aile olmanın yollarından bahsedebiliriz ” diye konuştu.

Seminer, Başkanlık Müşaviri Ömer Aydın ' ın “ Aile İçi İletişim ” başlıklı konuşmasıyla devam etti. Aydın, aile içi iletişim hakkında din görevlilerine doğru bilinen yanlışları aktardı. Ayrıca konuşmasında, iletişimsizliğin aile hayatında nelere sebebiyet verdiğini ifade etti.

Aydın “ Ailede Çatışma Ve Çözüm Yolları ” ile ilgili konuşmasında ise  dayanışma, yardımlaşma, ilgi, fedakarlık prensipleri üzerine inşa olunan bir aile, temelleri sağlam, geleceği olan, rol bir model ailedir, dedi.

Başkanlık Basın Halkla İlişkiler İletişimcisi Muhammed Cüneyd Çiğdemli “Aile ve Medya Okuryazarlığı” ile ilgili yaptığı sunumda,aile ve medyanın dünyada geldiği noktaya değinerek “algı yönetimine” geliş sürecindeki tehlikelere dikkat çekti.

Seminerin ikinci gününde ise  Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar “Ailede Fıkhi Meseleler ” konulu sunumda, Kur ’an ve Sünnete göre dikkat edilmesi gereken hususları anlatırken ve  her bir üyesiyle bir fonksiyon icra eden , toplumu ayakta tutan aile kurumudur,dedi ve ayrıca Aile mahremiyeti hakkında sorulan birkaç sorularıda cevaplandırdı.

Psikolojik danışman ve Rehber Öğretici Seyyid Şişman, yaptığı sunumda “Ailede Mahremiyet Bilinci”  ile ilgili konuşmasında, Algı yönetimiyle özgürlük adı altında aile sırlarının ifşa edilmesi ve bunun normalleşmesi sonucunda, mahremiyet sınırlarının kalkmasıyla aile yapısının ciddi şekilde zarar gördügünü ifade etti.

Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz “Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim” konulu sunumda,dikkat edilmesi gereken hususları aktarırken, Öğretim Üyesi Dr. Hatice Acar Çınar” Çocukluk Döneminde Din ve Değer Eğitimi “ ile ilgili sunumunda çocukların ilk eğitim kurumu aile olması nedeniyle asıl eğitimin yetişkinlerin örnekliğinden hareket etmesi gerektiğini “ belirtti.

Cumhuriyet Üniversitesi çok amaçlı Konferans salonunda düzenlenen seminere, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ,Vaizler, Kur’an Kursu öğreticileri,Din görevlileri ve eşleri katıldı.

 Seminer, ikinci günün sonunda, katılımcılara belge takdimi yapılarak sona erdi.