20.11.2018

Mevlid Kandili dualarla idrak edildi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) in doğum gününün sene-i devriyesi dolayısıyla Sivas’ da başta Paşa Cami olmak üzere bütün camilerde Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin kutlandığı Mevlid Kandili dolayısıyla Paşa Cami' de gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi programına, vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi.

Sivas İl Müftülüğünün Paşa Caminde düzenlediği Mevlid Kandili programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid’ i şerif ve naatların okunmasıyla devam eden programda Müftü Yardımcısı H.Hüseyin Susam, Hz. Muhammed'in hayatıyla ilgili verdiği vaazda, Mevlid-i Nebi haftası teması olan “Peygamberimiz ve Gençlik” hakkında İslam dininin gençlere önem verdiğini ifade etti. Vaazın devamında Susam, gençlere Allah'a teslimiyetin öneminin anlatılması ve güzel örnek olunması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Ulu Cami başta olmak üzere il merkezindeki bir çok camide mevlid programları icra edilerek mevlid gecesi olan Peygamber Efendimiz'in (s.a.s) doğumu dualarla idrak edildi