15.12.2017

2018 YILI HAC KAYIT TARİHLERİ

Hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak olan hacı adaylarının ön kayıt  işlemleri 21-29 Aralık 2017   tarihleri arasında yapılacaktır.

Hac kayıtları T.C kimlik numarası ile yapılacak olup, yabancı uyruklu olanların kayıtları alınmayacaktır.

İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımızdan kişi başı 20 TL ön kayıt ücreti alınacaktır. Ön kayıt ücreti anlaşmalı bankalardan birine yatırılacaktır.

Vatandaşlarımız ön kayıtlarını elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr adresinden gerekli bilgileri doldurarak veya müftülüklere bizzat müracaat ederek, müracaat formunu doldurmak suretiyle “Oda Tercihli” veya “Otel” konaklama türlerinden birini hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak, varsa kuraya birlikte katılmak istediği kişileri belirterek kayıtlarını yapacaklardır.

Daha önceki yıllarda hac kaydı olup, 2017 yılında hac kurasına katılan ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri de 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik yapılacak.

Kayıt yenileme işlemi Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacaklardan; kaydında İl/İlçe, konaklama türü, iletişim bilgisi veya kura birlikteliklerinde değişiklik talebinde bulunanların, 21-29 Aralık 2017 tarihlerinde il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra hac.diyanet.gov.tr adresinden kayıtlarını sorgulayabileceklerdir.