14.08.2017

YAZ KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİ ARASI BİLGİ YARIŞMASINDA İLÇEMİZ TOKİ CAMİİ ÖĞRENCİSİ BİRİNCİ OLDU

Sivas İl Müftülüğümüz tarafından Yaz Kuran Kursuna katılan öğrencilere yönelik olarak Temel Dini Bilgiler Yarışması düzenlenirken, Yaz Kur’an Kursları arası gerçekleştirilen futbol turnuvasında dereceye giren öğrencilere kupa ve madalya verildi

Kız ve erkek kategorisi olarak ikiye ayrılan yarışma 24 Temmuz’da başladı. İlk olarak Sivas Merkez ve Köylerinde bulunan Cami ve Kur’an kurslarının birincileri 3 hafta boyunca temel dini bilgiler alanında birbirleriyle yarıştı. Daha sonra ilçe birincileri ile merkez il birincileri finalde yarışarak il birincisi ve dereceye girenler seçildi.  Finale kızlar kategorisinden 7, erkekler kategorisinden 9 ilçenin birincileri; Sivas Merkez birincileriyle yarıştı.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan final yarışmasında yaptığı konuşmada tüm öğrencilere başarılar dileyerek; “Yarışmadaki amacımız öğrencilerimizin çalışmalarını gözlemlemek ve motivasyonlarını arttırmaktır.  İlimiz genelinde Yaz Kur’an Kurslarımıza katılan 12 bin öğrenci arasında düzenlenen yarışmada cami ve Kur’an kursu birincilerimiz 10’ar lı guruplar halinde yaklaşık 4 haftadır birbirleriyle yarışarak bugün finale katılmaya hak kazandılar.”

İl Müftüsü Şükrü Balkan konuşmasının devamında; “ Öğrencelerimiz kışın okullarda yoğun bir şekilde tempo harcıyorlar, yazında tatile giriyorlar. Bu tatillerini en güzel şekilde değerlendirebilmeleri için onlara hem camilerimizde hem Kur’an kurslarımızda Yaz kursları düzenliyoruz. Bu yavrularımız yaz kurslarında Kur’an-ı Kerim öğrenmenin yanında itikat, ibadet, siyer gibi temel dini bilgiler ile sosyal ilişkiler, adabı muaşeret, vatan-millet sevgisi gibi bilgileri de kurslarımızda öğreniyorlar” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların  ardından gerçekleştirilen Yaz Kur’an Kursları Arası Temel Dini Bilgiler Final Yarışmasında erkekler kategorisinden  İlçemiz Toki Akşemseddin Camii Ömer Sait Türkmen ve kızlar kategorisinden ise  Sivas Merkezden Gamze Şahin İl birincisi oldular. Kızlar kategorisinden  Altınyayla’dan Hüsna Yurt  2’nci, Yıldızeli’nden  Büşra Kurt 3’ncü olurken, Erkekler kategorisinden Merkezden Furkan Kılıçoğlu 2’nci Gemerek’ten Seyfettin Şimşek 3’ncü oldu. Dereceye tüm öğrencilere bisiklet ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Öte yandan yarışmada, geçtiğimiz haftalarda finali gerçekleştirilen Yaz Kur’an Kursları Arası Futbol Turnuvasında dereceye giren Ali Muhtar, Alibaba Yıldızevler, Karaninci ve Ulubatlı  camilerinin görevli ve  öğrencileri de hazır bulunarak kupa ve madalyaları Müftü Balkan ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Salim Kılıç tarafından takdim edildi.