18.06.2018

İlçe Müftülüğümüzde İlk Resmi Nikah Kıyıldı

Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından  İlçe  Müftülüğümüz toplantı salonunda ilk resmi nikah kıyıldı. Şeyma Kırmıt ile Recep Sezer Eker çiftinin Müftülüğümüz Çok Amaçlı  Toplantı Salonu’nda kıyılan nikah törenleri Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Müftü Şahin, evlenmenin İslamiyet’teki yerini ayet ve hadisler  eşliğinde kısaca anlattı.

Şahin,  şahitler ile salondakiler huzurunda  yönetmelikte yazılan merasim metnini okuyup “evet” yanıtını aldığı çifte, evlenme  kütüğünü imzalattı. Nikan bitiminden sonra açıklamada bulunan Şeyma – Recep Sezer Eker çifti ”  “Böyle bir imkan olduğu için bizde bunu  değerlendirmek istedik. Dini bir vecibe olması açısından daha uğurlu ve huzurlu  gelir diye düşündük. İnşallah bundan sonra bu nikahlar daha çok tercih edilen bir  şey olur.” diye yorumladılar.