​T.C. YILDIZELİ KAYMAKAMLIĞI
İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

İlhami ŞAHİN

1969 Yılında Sivas’ta doğmuşum. İlk, orta ve liseyi Sivas’ta okudum. 1988 Sivas İmam-hatip lisesi mezunuyum. 2 yıla yakın Sivas’ın bir köyünde İmam-Hatiplik görevini yaptım. 1990 yılında Suudi Arabistan/Medine İslam Üniversitesi’nde ilahiyat fakültesinde okumak üzere yurtdışına gittim. 1996 yılında mezun olup Türkiye’ye döndüm. 1 yıl Ankara İlahiyat fakültesinde lisan tamamlama yaptım. 1998 yılında denkliğimi aldım. O yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görev aldım. 2005 yılının ocak ayında Yozgat İl Müftülüğüne Vaiz kadrosuyla geçiş yaptım. 2005 Kasım ayında İstanbul Haseki Eğitim Merkezine başladım. 2008 Haziran ayında mezun olarak Tokat/Niksar’a vaiz olarak atandım. Müftülük sınavlarını kazanarak 2010-13 yılları arasında Erzincan/Tercan ilçesinde müftü olarak görev yaptım. Ailevi bir mazerete binaen Sivas Müftülüğünde Personel Şube Müdürü olarak 2,5 yıl görev yaptıktan sonra Sivas ili Kangal ilçe Müftülüğüne ve 2017 yılı Mart ayı itibari ile Yıldızeli İlçe Müftülüğüne atandım. Evli ve 5 çocuk babasıyım. Arapça bilmekteyim.