01.12.2017

Aile Okulu Eğitim Seminerlerinin Sonuncusu Gerçekleşti…

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 19 Ekim -30 Kasım tarihleri arasında her hafta Perşembe günler gerçekleştirilen Aile Okulu Eğitim Seminerlerinin son programı İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şükrü Balkan,  toplumun en önemli kurumu olan ailenin sağlam ve sağlık bir temel üzerinde yükselmesi amacıyla 7 haftalık bir seminer düzenlediklerini ifade ederek; “Aile, toplumun huzurunu ve güvenini tesis eden en değerli kurumdur. Ailenin muhabbet ve merhametten beslenen sağlam temeller üzerinde yükselmesi, dengeli ve sağlıklı bir ilişki ağına sahip olması, sadece bireyin değil, bir neslin güvencesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle Aile ve Dini Rehberlik Büromuz tarafından hanımlara özel olarak düzenlenen seminerlerimizde çok önemli konu ve konulara temas edildi. Aile kurumu yok olmaya başlayınca toplumda yok olur. Ailelerimiz bugün başta teknoloji, İnternet, televizyon, gibi bir çok unsurun tehdidi  altında. İnşallah buradan aldığınız eğitimle daha bilinçli ve manevi anlamda daha güçlü birer aileler olma yolunda ilerleyeceksiniz.” diye belirtti.

Aile Okulu Eğitim Seminerlerini erkekler içinde düzenleneceğini hatırlatan Müftü Balkan,  Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun bu konuda çalışmalara başladığını söyledi.

Daha sonra  kürsüye gelen Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Esra Gök “Ailede Mahremiyet Bilincini” anlattı. Vaiz Gök sunumunda şunları kaydetti: “Mahremiyet, kişilerin yalnız başına kalabildikleri, istedikleri gibi düşünüp davranabildikleri, başkalarıyla hangi yer, zaman ve koşullarda ne ölçüde ilişki ve karar verebildikleri bir alanı ve bu alan üzerinde sahip olunan hakkı ifade eder. Özel hayatın gizliliği ve korunması bir insan hakkıdır. Mahremiyetin hukuksak sınırlar kadar, ahlaki ilkelerle ve zihniyet kalıplarıyla da yakın bir ilişkisi vardır.  İslami anlayışta mahremiyet, bireyin tekeline bırakılmayıp, sınırları Allah tarafından belirlenmiş bir alandır. İnsanı var eden Yaratıcı, onun mahrem alanını da bizzat tayin etmiş, korumuş ve korunmasını istemiştir.” İfadelerini kullandı.

İl Müftülüğü Vaizi Şule Karayaka’da katılıcılara “Teknolojinin Zararları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Vaiz Karayaka konuşmasında şu noktaları dile getirdi. “Yeni bir dünya yaşıyoruz. Daha doğru bir ifadeyle her an kendini yenileyen toplumda yaşıyoruz. Gün  geçmiyor ki yeni bir buluş, yeni bir uygulama yeni bir araştırma ortaya çıkmasın. Bu yeni dünyanın temel unsurlarının başında ise teknoloji geliyor.  Hayatımızın her anını ve mekanını kuşatan teknoloji hiç şüphesiz hem bireysel hem de sosyal hayatımızı etkiliyor. Söz konusu etki olumluda olabiliyor, olumsuz da.  Bu tamamen ilişkimizi ne derece sağlıklı sürdürdüğümüze bağlı.  Bu nedenle  şunu unutmamak gerekir, teknoloji ve internet birer ihtiyaçtır. İstediğimiz kadar değil, ihtiyaç kadar kullanmalıyız. Bu, temiz nesiller için ihmal etmemiz gereken bir uygulamadır. Asrın bu büyük imtihanı karşısında Müslümanca durabilmek, Müslümanca kalabilmek hedefimiz olabilmeli. Çabalarımız bunun için olmalı” dedi

Konuşmaların ardından Müftü Balkan ve Vaizler davetlilere katılım belgelerini takdim ettiler.