12.12.2017

Müftü Balkan, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü'nün programına katıldı.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü tarafından lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilerin kendilerini güvende hissetmeleri, geleceğe güvenle bakmaları ve kendilerine rol model olması amacı ile “Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)  kapsamında düzenlenen  söyleşi programına katıldı.

Büyük Otel’de düzenlenen söyleşi programında İl Müftüsü Şükrü Balkan,  Asım Şahin Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan 40 kişilik grupla  Kur’an eğitimi ve hafızlık  üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

Hafızlığın toplum içinde nadide bir yeri olduğunu belirten Müftü Balkan, “Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim-i ezberleyen ve onu hayatına yansıtan kişiye Yüce Allah ummadığı yerlerden kapı açacaktır. Hafızlarımız, Allah’ın kitabını vakarla taşıma, onu yaşama ve yaşatma ideali ile yüce dinimize hizmet bayrağını ilanihaye taşamaya azmetmiş şerefli insanlardır. Bu manada  sakın hafızlık yapmak için geç kaldım demeyin. Hafızlık ateşi gönlünüzde yer ettikten sonra, inşallah hafize hanımlar olarak, Hakk’a davet bayrağını alıp, bu milletin bahtında mutlu tablolar oluşturabilirsiniz” diye konuştu.

Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Müftü Balkan, söyleşide kişisel bilgi ve tecrübe paylaşımında da bulunarak öğrencilere kitap hediye etti.