13.04.2018

81 İlden Şehitler Vefa

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ecebat Kaymakamlığının  ortak yürüttüğü ''81 İlden Şehitlere Vefa'' Projesi kapsamında 81 İlden katılan Din Gönüllüleri Şehitliklere gelen gruplara Kur'an-ı Kerim tilaveti, dua ve sohbette bulundular.Programa Sivas İl Müftülüğünden Kale Camii İmam Hatibi Burhan Güneş katıldı.

Çanakkale'de yaşanan ve dünya harp tarihine geçen eşsiz zaferde vatan uğruna hayatlarını veren şehitler için, Eceabat Kaymakamlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde başlatılan "81 İlden Şehitlere Vefa Projesi" kapsamında tarihi alana gelen din görevlileri Kur'an- Kerim okuyup dua ediyor.

Proje kapsamında illerden birer haftalık periyotlarla din görevlileri tarihi alana geliyor. Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Sargı Yeri Şehitliği ve 57. Alay Şehitliği'nde her gün kişi başına üçer cüz okumak suretiyle günde birer hatim yapan din görevlileri, Çanakkale'de 1915'te yaşanan muharebelerde cephede savaşan tabur imamları ile alay müftülerinin temsilen giydikleri elbiselerle Kur'an-ı Kerim okuyup dua ediyor.

Proje kapsamında Hatay'dan Ali Taze, Malatya'dan Yusuf Çelik, Tunceli'den Ali Rıza Demirci, Diyarbakır'dan Mustafa Şeker ve Şakir Gökhaner, Artvin'den Abdullah İyizman, Sivas'tan Burhan Güneş, Çorum'dan Ramazan Doğan, Yozgat'tan Yasin Cenan, Mardin'den Hasan Yenigün ve Rize'den Bilal Habeşir Yılmaz bir hafta boyunca tarihi yarımadada görev yapacak.