20.06.2018

SİLOPİ ŞEMS-İ SİVAS-İ KUR’AN KURSUNUN YAPIMI HIZLA DEVAM EDİYOR

Sivas İl Müftülüğü tarafından Şırnak  İli Silopi İlçesinde yaptırılan  ve temeli 18 Aralık 2017 tarihinde atılan Şems-i Sivas-î  Yatılı Hafızlık Kız Kuran Kursu’nun yapımı hızla devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Silopi  İlçesinde gerçekleşen terör olayları nedeniyle kullanılamaz hale gelen Silopi Kur’an Kursunun yerine Sivas halkının destekleriyle  İl Müftülüğü tarafından Yatılı Kur’an Kursu yaptırılıyor. Sivas’ın önemli değerlerinden olan Şems-i Sivas-i’nin isminin verileceği Kur’an Kursunun kaba inşaatı bitmek üzere.  2018-2019 eğitim öğretim yılında açılması planlanan kurs, 3 kat üzerine Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu olarak hizmet verecek.  2 bin 516 metrekare  inşaat alanına sahip Kur’an Kursu 2 milyon 600 bin liraya mal olacak.