19.07.2018

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Futbol Turnuvası Başladı

Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrenciler için İl Müftülüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından futbol turnuvası başlatıldı.

4 Eylül Stadyumu yanında bulunan spor komplekslerinde düzenlenen açılış programında konuşan il müftüsü Yusuf Akkuş, öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli sportif aktivitelerin Diyanet işleri Başkanlığı tarafından başlatıldığını ifade ederek etkinliklere il merkezinde bulunan toplam 40 yaz Kur’an kursunun katıldığını söyledi.

Yapılacak müsabakaların centilmenlik ve güzel mücadeleler içerisinde geçmesi temennisinde bulunarak sözlerine başlayan Valimiz Davut Gül ise, bu tür etkinliklerin gençlerimize çok olumlu katkılar sağlayacağını belirtti.

Sivas’ın spor tesisleri bakımından zengin olan illerin başında geldiği söyleyen Valimiz Gül, “Şuan inşaatı devam eden ve ihale sürecinde olan spor salonlarımız ve kapalı halı sahalarımız var. Bunların yapımı bittikten sonra il merkezi, ilçelerimiz ve köylerimizde gençlerimiz kendilerine en yakın yerlerde bulunan spor tesislerinde spor yapma imkânına kavuşmuş olacak. Uzun zamandır beklediğiniz Olimpik yüzme havuzumuzun ihalesi yeniden yapıldı. Gelecek yıl bu günlerde inşallah bitmiş olacak. Sivas’ta artık yüzme, futbol ve basketbol gibi birçok branşta gençlerimiz daha iyi imkânlarla spor yapabilecek. Bildiğiniz gibi Sivassporumuz’a çok güzel bir futbol okulu kazandırarak altyapısını güçlendiriyoruz. Spor yapmak isteyen, kendisini geliştirmek isteyen her gencimizin yanındayız ve kapılarımız sonuna kadar açık. Bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sporculara forma dağıtan Valimiz Davut Gül, müsabakaların başlama vuruşunu yaptı.