04.10.2018

Zor zamanlardan çıkışın en önemli yolu din hizmetlerini ön plana çıkarmaktır.

Sivas İl Müftülüğü tarafından 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler”  konulu konferans düzenlendi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Durmuş Arslan din hizmetinin önemine vurgu yaparak zor zamanlardan çıkışın en önemli yolunun din hizmetlerini ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.

Dr. Arslan konuşmasında şunları kaydetti.

“Zor zamanlardan çıkışın birçok yönü vardır en önemli yollarından birisi din hizmetlerini ön plana çıkarmak bu alanda gerçek ilim sahibi elamanlar yetişmek ve gerçek anlamda bunları desteklemek, toplumu bunlarla aydınlatmaktır. Tarih bunların örnekleriyle doludur. Ömrünü din hizmetine adayan, gayret ve insanlara hizmet etme şuuruyla ahlak ve faziletiyle, yaşadığı çağa öncülük eden şahsiyetler, insanların hayatlarında hep dönüş noktası olmuştur”  diye konuştu

İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise din hizmetinin ulvi bir görev olduğunu belirterek,  din hizmetinin sadece cami içinde  değil cami dışında da olması gereken  bir hizmet olduğunun altını çizerek şunları  söyledi.  “Din hizmeti gibi ulvi bir görevi yerine getiren bunun fert ve toplum hayatında makes bulmasında öncülük eden değerli din görevlilerimizin haftasını tebrik ediyorum. Artık hizmet sahamız sadece camiler değildir. İnsanlar bizden cami dışında da din hizmet beklemektedir. Bu sebeple yükümüz ağır, sorumluluğumuz fazladır. Ulvi bir gayeyi üstlenerek aziz milletimizin dini ve manevi hayatına hizmet eden bizler, insanlığın istikbaline dönük çalışmalarımıza daha da önem vermeliyiz”  dedi.

Konferansa Vali Yardımcısı  Mustafa Yüksel Karadağ’ın yanı sıra il müdürleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ile vatandaşlar katıldı.

Program sonunda ömrünü din hizmetine adamış emekli din görevlilerine ve 2018 yılı camiler ve din görevlileri haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere plaket verildi.