08.10.2018

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ZİYARETLERLE SONA ERDİ

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası bir dizi ziyaret ve konferansla sona erdi.

İl Müftülüğü tarafından düzenlen bir çok etkinlik ve programla Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sivas’ta  adına yakışır bir şekilde kutlandı.

Haftanın son günlerinde İl Müftülüğü Konferans salonunda hanımlara yönelik konferans düzenlendi. Konferansın açılışında konuşan Müftü Yardımcısı Azime Betül Demirel Yiğit katılımcılara camilerin ve din görevlilerinin  toplum üzerindeki etkisinden bahsederek dini yaşantıda caminin ve din görevliliğinin vazgeçilmez iki unsur olduğunu söyledi.  Daha sonra söz alan Vaiz Gülnaz Genç ve Meryem Uzun camilerin toplum üzerindeki etkisinden ve din hizmetine adanmış örnek şahsiyetlerin hayatlarından kesitler sundu.

Cezaevleri ve yetiştirme yurtlarının yanı sıra hastane ve engelli kültür merkezleri de hafta kapsamında ziyaret edilerek belirlenen tema çerçevesinde bilgiler verildi. Vaiz Fatih Çınar ve Manevi Destek ve Rehberlik Görevlisi Veysel Yılmaz Sivas Devlet Hastanesinde yatan hastalar ile sağlık çalışanlarını ziyaret ederek milletimizin dini ve manevi hayatına hizmet eden din görevlilerinin ihtiyaç duyulan her alanda halkımızın yanında olduğunu ifade ettiler.

Ziyaretler kapsamında Sivas Engelliler Kültür Merkezini ziyaret eden İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Sevda Karakoç ise burada kısa bir süre sohbet ederek, her insanın bu dünyada farklı bir imtihanı olduğunu söyledi. Uzman Karakoç, “Engelli olmak büyük bir sınavdır bu sınavı başarı ile tamamlayanlar ahirette mutlaka büyük bir mükâfatla karşılaşacaktır.  Şu unutulmamalıdır ki  herkes aslında bir engelli adayıdır. Hiç kimsenin bu konuda bir garantisi yoktur.”dedi.  Karakoç daha sonra camiler ve din görevlileri haftası hakkında engellilere bilgi verdi.