13.10.2018

MİLLİ ve MANEVİ ANLAMDA YETİŞMİŞ BİR GENÇLİK İÇİN PROTOKOL İMZALANDI.

Sivas İl Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında öğrencilerin milli, manevi ve ahlaki anlamda belirlenen hedeflere ulaşmasına katkı sağlamak için Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını ifade eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş; “Eğitim gören öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizin kazandırılmasına yönelik eğitim faaliyetlerinde öğrencilerimize gerekli desteği sağlamak için bir protokol imzaladık.” diyen Müftü Akkuş;  “İnsan hayatının en verimli çağı olan gençliğe gereken değer ve önemin verilmesinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın müftülüklerimize yüklediği misyonla milli ve manevi anlamda yetişmiş bir gençlik yetiştirmek ve buna katkı sunmak ilk hedefimizdir.” dedi.

Protokolün amacı hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Savaşçı ise, kurumlar arasında tesis edilecek işbirliği çerçevesinde; temel eğitim ve ortaöğretim çağındaki öğrencilere, hedeflenen program kapsamında birçok ortak çalışma yürüttüklerini belirterek; “Kurumlarımızla ortak çalışmalar neticesinde; öğrencilerimizin yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi, onlara çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerin kazandırılması, öğretmenlerin ve din görevlilerinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesini amaçlıyoruz. Protokolümüz hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Savaşçı ve Akkuş, eğitimde iş birliği protokolünü imzaladı.