04.04.2024

Hutbe Semineri

Koyulhisar İlçe Müftülüğünce Etkili Hutbe Sunumu Hizmet İçi Eğitim proğramı düzenlendi.Toplumu din konusunda aydınlatma ve irşad vazifesinin en önemli araçlarından biri olan hutbe hizmetlerinin verimliliğini artırmak amacıyla yapılan seminer 26.02-07.03.2024 tarihleri arasında Koyulhisar Gençlik merkezinde gerçekleştirildi. İlçe Müftümüz Sayın Murat Gebeşoğlu tarafından İrşat Yöntemi Olarak Hutbe ve Hatiplik,Hutbe Çeşitleri ve Adabı,Ses ve Nefes Kullanımı,Hatibin Temel Nitelikleri,Hutbe Sunumunda Yapılan Hatalar,Hutbe ile ilgili Fıkhi Konuların sunumu yapıldı.Koyulhisar Merkez camiinde komisyon tarafından eğitime katılan personelin hutbe irad etme durumu değerlendirildi. İlçe Müftüsü Sayın Murat Gebeşoğlu Hutbenin tebliğ ve irşat faaliyetlerinde önemli bir fonksiyonu olduğunu elde edilen bilgilerin pratikte uygulanmasının görev hayatımızda bizi başarılı kılacağını ifade etti.İlçe Müftümüz tarafından hizmet içi proğrama katılan din görevlilerine Katılım Belgeleri verildi.

ÖS 3:04