13.04.2021

Din Görevlileri Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim Kursuna katıldı

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim programına katılan din görevlileriyle değerlendirme toplantısı yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, din hizmetleri sınıfında görevli hafız personelin Kur’an-ı Kerimi usulüne uygun ezbere okuyabilmelerini sağlamak, din hizmetlerinde büyük bir öneme sahip olan hafızlıklarını pekiştirmek, okuma tavırlarını geliştirmek amacıyla 6 ay süreli “Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitimi” programları düzenlenmekte.

Bu kapsamda Sivas İl Müftülüğü bünyesinde 32 hafızın katıldığı muhafaza kursunun sona ermesinin ardından bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Müftülük toplantı salonunda salgın tedbirleri kapsamında gerçekleşen toplantıda konuşan Müftü Akkuş, Hafız olmanın ve onu muhafaza etmenin kolay olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti. “Hafız olmak kolay değil, harcanan onca emek ve zaman var. Hafız olmak kadar hafızlığı muhafaza etmek de bir o kadar önemlidir. Açılan bu eğitimlerle de inşallah hafızlık için harcanan emekler boşa gitmeyecektir. Zaman ayırarak kursumuza katılan din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantıda Müftü Yardımcısı Dr. Hüseyin Karayaka ve Şube Müdürü Ziya Soylu’ ile rehber öğreticiler hazır bulundu.