18.06.2021

Yaz Okuluna Katılacak Hafız Adayların Velileriyle Toplantı Yapıldı.

Sivas Zeki Hayran İmam Hatip Orta Okulu Hafızlık Projesinde eğitim almak isteyen ve sınava girerek başarı sağlayan öğrencilerin katılacağı yaz okulu eğitimi öncesi, öğrenci velileriyle toplantı gerçekleştirildi.

Hafızlık eğitimine katılmaya hak kazanan öğrencilerin velileriyle İl Müftülüğü Konferans salonunda toplantı yapıldı. Toplantıya katılan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, hafızlığın ne kadar önemli bir nimet olduğuna değinerek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi. "Hafızlık eğitimi Kur'an'a hizmettir. Hafız olmanın değerini kişi hem bu dünyada, hem de ahrette görecektir.  Bu kervan'da yol alacak ve emek harcayacak herkesten Allah şimdiden razı olsun. Hafızlık eğitimi sürecinde belki hem velilerimizin hem de öğrencilerimizin zorlanacağı günler olacak. Ama inanıyorum ki sizlerin desteğiyle hafız adaylarımız bunu başaracak ve hepsi birer hafız olacaktır."dedi

Daha sonra söz alan Zeki Hayran İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Fatih Algül, okul içerisinde öğrencilere yönelik yapılacak faaliyetler ve dersler hakkında velilere bilgi verdi. Bu yıl Sivas'tan 850 öğrencinin hafızlık projesinde eğitim almak için kabul sınavına müracaat ettiğini aktaran Algül, yaz okulunda öğrencilere, değerler eğitiminin yanı sıra Kur'an'ı Kerim dersleri verileceğini belirtti.

Son olarak söz alan İl Müftülüğü Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ziya Soylu, hafızlık eğitimi uygulama usul ve esasları konusunda bilgilendirme yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü ile ülke genelinde olduğu gibi Sivas'ta da akademik eğitim ile beraber hafızlık eğitimi veriliyor.  Bu kapsamda Sivas İl Müftülüğü ve Zeki Hayran Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulunun ortak çalışmasıyla öğrencilere milli eğitim müfredatıyla beraber hafızlık eğitimi veriliyor.

Öğrenci velileriyle yapılan toplantı, Diyanet İşler Başkanlığının hafızlara yönelik hazırladığı sinevizyon gösterimi ile sona erdi.