15.10.2021

Şemseddin Sivâsî öğrencilere tanıtıldı

İnönü İlkokulu tarafından düzenlenen “Örnek ve Öncü Şahsiyetleri Tanıtma” programı kapsamında Sivas İl Müftülüğü Vaizi Fatih Çınar tarafından Şemseddin Sivâsî diğer adıyla Şems-i Sivâsî Hazretleri öğrencilere anlatıldı.

Kabri Meydan Cami haziresinde bulunan asıl adı Ahmed olup, esmer olduğundan Kara Şems diye de tanınan ve Sivas’ın ilim, kültür, ve medeniyet tarihi açısından önemli zâtlarından biri olan, Sivas’ta uzun yıllar irşad faaliyetini sürdüren Şemseddin Sivâsî Hazretleri, Vaiz Çınar tarafından İnönü İlkokulu öğrencilerine tanıtıldı.

Vaiz Çınar, yaptığı sunum da; “Sems-i Sivâsî İslam tarihindeki üç meşhur Sems"ten biridir.” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Bu büyük zat, Sivasımızın ilim, kültür ve medeniyet tarihi açısından çok önemli bir isimdir. İlmi gayretleri, yetiştirdiği talebeleri, Meydan Camindeki irsat faaliyetleri, kaleme aldığı eserleri ve nihayet ömrünün sonlarında III. Mehmet Han ile katıldığı Eğri Seferi ile gönül dünyamızda derin izler bırakan Şems-i Sivasi'yi tanımak, onun yolunu takip etmek, bıraktığı milli ve manevi değerlere sahip çıkmakla mümkündür. Bilim ve teknolojideki hızlı ve büyük gelişmelere rağmen yalnızlaşan ve mutluluk arayışı içerisinde olan günümüz insanının, Kur’an-ı Kerim ve sünnet i seniyye ölçüleri ile hayatı anlamlı kılan Sivasi'nin mesajlarına dünden daha fazla ihtiyacımız olduğu açıktır.” ifadelerinde bulundu.