18.10.2021

Mevlid Kandili Tüm Yurtta Kutlandı

Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin seneyi devriyesi olan Mevlid Kandili dolaysıyla program düzenlendi.

Paşa Caminde düzenlenen kandil programı Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Salatu selam ve mevlid okunmasıyla devam eden programda İl Müftüsü Yusuf Akkuş, bu yıl ki Mevlidi Nebi Haftası için belirlenen "Peygamber Efendimiz ve Vefa Toplumu" başlığı altında sohbet gerçekleştirdi.

Müftü Akkuş konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Hz. Muhammed (sav) Yüce Yaratıcımızın razı olacağı en mükemmel hayatın sahibi, insanlığın övünç kaynağı, nebîler serdârı ve öncüsüdür. Sevgili Peygamberimiz (sav), mesajları ile gönül yangınlarını söndüren, müjdeleri ile ruhlara huzur veren, şefaati ile ümmetine müjde olan Hâtemü’n-Nebiyyîn (Peygamberlerin Sonuncusu)’dir. İnsanlığa, tevhidi, adaleti, merhameti, vefayı kısaca Hakk’ın razı olacağı iman, ibadet ve güze ahlâkı öğreten Efendimizin (sav) dünyayı teşrifleri dolayısıyla yüreklerimizi heyecanlandıran Kandil gecemizi ve Mevlid-i Nebi haftasının ülkemize, ümmet-i Muhammed’e ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”dedi.

Program yapılan dua ve vatandaşların halka açık olan sakal-ı şerif ziyaretiyle sona erdi.