17.04.2023

Engelsiz Cami Engelsiz İbadet Buluşmaları devam ediyor

Sivas İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından engellilere yönelik olarak düzenlenen "Engelsiz Cami Engelsiz İbadet Buluşması" programları devam ediyor.
Merkez Atölye Caminde yapılan programa kadın ve erkek engelli vatandaşlar ile cami cemaati katıldı. Programın bu haftaki konuğu ise İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya oldu.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda sohbet eden Müftü Altunkaya, Ramazan ayında yapılan ibadetlerin önemi ve faziletlerinden bahsetti.
Altunkaya sohbetine şöyle devam etti; "On bir ayın sultanı olarak ifade ettiğimiz Ramazan Ayı, tüm İslam alemi için fazileti ve kıymeti çok büyük olan bir aydır. Bu ay hem oruç hemde Kur'an ayı dır. Bu ayda bol bol Kur'an-ı Kerim okuyalım, Kur'an okumayı bilmeyenler ise en kısa zamanda Kur'an okumayı öğrenmede gayret edelim" dedi.
Ramazan ayı içinde bulunan Kadir Gecesi'nden de bahseden Müftü Altunkaya, bin aydan daha faziletli olan Kadir Gecesini Kur'an-ı Kerim tilaveti, namaz, zikir ve dualarla süsleyerek değerlendirmek gerektiğini söyledi.
Program sonunda okunan hatimlerin duası ile program sona erdi.