19.04.2018

"Biz Bir Aileyiz" Konferansı Gerçekleşti

Sivas İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Biz Bir Aileyiz” konulu konferans düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Belgin Konarılı konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından söz alan Müşavir Belgin Konarılı ailenin öneminden bahsederek aile kurumunun sevgi,fedakarlık, merhamet gibi başlıca değerler üzerinde ayakta kalabileceğinden bahsetti

Daha sonra aile olmanın yüklediği sorumlulukları anlatan Belgin Konarılı, eğitim, ahlak ve iffetin aileye ait kavramlar olduğunu bu konunun sadece erkek ya da sadece kadının sorumluluğu olmadığını; bu kavramların doğru anlaşılıp uygulanması gerektiğini vurguladı. Peygamberimizin bu konulardaki tutumlarından örnekler verdi.

Konuşmasına Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının çalışma ve öneminden bahsederek son veren Konarılı, mutlu ve huzurlu ailelerin yetişmesi için daha çok çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.

Programa Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri ve eşleri katıldı.