22.11.2018

Sivas’ta 53 hafız icazet belgelerini aldı.

Sivas’ta hafızlık eğitimlerini tamamlayan 53 öğrenciye düzenlenen törenle icazetleri verildi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen hafızlık icazet merasimine, Vali Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun bir kalabalığa ev sahipliği yapan tören Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Programda konuşan Vali Ayhan, Kur’an kurslarının önemine değinerek, “Vatandaşlarımızın Kur’an kurslarına bir hassasiyeti var, ilimiz medrese ve ilim şehri, İlimizin gösterdiği bu duyarlılığa bizler kamu kurumları olarak sahip çıkmak milli ve dini değerlerimizi korumak zorundayız.” dedi.

Hafızlık kursunu başarıyla tamamlayan 53 öğrenciyi azim ve gayretlerinden dolayı tebrik eden Vali Ayhan, “Bu güzel günde hep beraber buraya teşrif ettik. Bir evde Kur’an sesi varsa orada bereket vardır. Sizleri fedakârca yetiştiren ailelerinize, sabırla ezber yaptıran hocalarınıza teşekkür ediyorum. Bu çocuklar yürüyen Kur’an olarak bizlere örnek olacaklar.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş’ta hafızlık yapmanın kolay bir iş olmadığına vurgu yaparak, hafızlığı korumanın ise hafızlık yapmaktan daha fazla önem arz ettiğini söyledi. Müftü Akkuş, sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle hafızlıklarını tamamlayan yavrularımızı, bu yolda emek harcamaları için teşvik eden ailelerini ve emek vererek yetiştiren değerli hocalarını tebrik ediyorum. Allah emeklerini zayi etmesin. Yüce kitabımız her daim yollarını aydınlatsın’’ dedi.

Son olarak söz alan eğitim hizmetlerinden sorumlu Müftü Yardımcısı Hüseyin Karayaka’da hafızlık geleneğinin öneminden bahsetti.

Öğrencilerin ilahi ve naatlarıyla devam eden programın sonunda hafızlığını tamamlayan 53 öğrenciye il protokolü tarafından hafızlık icazet belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Program yapılan dua ile sona erdi.