21.11.2018

Bayanlara Yönelik Mevlid-i Nebi Programı Düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında, Paşa Caminde bayanlara yönelik Sohbet ve Mevlid programı düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan Müftü Yardımcısı Demirel Yiğit, Hz. Peygamber(sav) İslam'ı tebliğ ederken toplumun yeniliğe açık, idealist ve enerjik kesimini oluşturan gençlerden büyük ölçüde destek almıştır. Öyle ki Hz. Peygamber'in etrafındaki ilk sahabe nesline bakıldığında onlardan çoğunun gençler olduğu görülmektedir. Nübüvvetin daha ilk yıllarında evini İslam'ın hizmetine veren Erkam b. Ebu'l Erkam on yedi, Medine'ye öğretmen olarak gönderilen Mus'ab b. Umeyr ve Yemen'e vali olarak gönderilen Muaz b. Cebel onsekiz; Habeşistan'a İslam'ın mührünü vuran Cafer b. Ebu Talib yirmi iki yaşlarında idiler.

Demirel yiğit, Allah Rasulü hayatı boyunca gençlere ve onların görüşlerine değer vermiş, gençlerle sürekli istişarelerde bulunmuş, gençlerin iman, ibadet amel, eğitim ve evlilikleriyle ilgilenmiş, onlara tavsiyelerde bulunmuş ve onları en iyi şekilde yetiştirmiştir, dedi.

Programa Müftü Yardımcısı Azime Betül Demirel Yiğit, Vaizler, Kur’an Kursu ögreticileri ve çok sayıda bayan katıldı.