27.11.2018

“Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Gençlik”

İl Müftülüğü ile Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği panel, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleşti.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş’un moderatörlüğünü yaptığı panele, Prof. Dr. Ömer Aslan, Prof. Dr. Cemal Ağırman, Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar, Uzman Vaiz Ahmet Turan Özdemir, panelist olarak katıldı.

Panel öncesi bir konuşma yapan Müftü Akkuş, Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl efendimizin doğumuyla ilgili bir tema belirliyor. Bu yılki tema da “Hz. Peygamber ve Gençlik” olarak belirlemiştir. Gençler bizim hazinelerimizdir. Peygamber efendimiz gençlere her zaman önemli görevler vermiştir, diyen Akkuş, “Gençlerimizin manevi hayatlarına katkı sağlamak ve onların toplumdaki yerini daha da güçlendirmek için çeşitli faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Bugün de panelist hocalarımız “Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Gençlik” konulu paneli gerçekleştirecek,dedi.

Prof. Dr. Cemal Ağırman, “Hz. Peygamber (s.a.v.) in Gençlik Dönemi ve Bir Genç Olarak Örnekliği” başlıklı sunumunda, “ İnsanoğlu her zaman bir rol model arayışı içine girmiştir. Biz hiçbir zaman Peygamber Efendimiz gibi olamayacağız, bize örnek olarak sunulmuş, ama biz onun gibi olmaya çalışacağız. Yüce Allah Hz. Peygamberi bize bir lütuf olarak göndermiştir.” dedi.

Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar, “Kur’an’da Zikredilen Gençler” başlıklı sunumunda, “İnsan hayatının en önemli çağı, gençlik dönemidir. Taşpınar konuşmasının devamında Kur’an’da zikredilen gençler hakkında da bilgiler verdi.

Prof. Dr. Ömer Aslan, “Kur’an-ı Kerim’de Gençlik ve Anlam Dünyası” başlıklı sunumunda, “Gençlik en önemli dönemimizdir. Bu gençliğimizi nasıl değerlendirdiğimiz çok önemli. Gençlerimizle, geleceğimizi kuracağımız için onlara rehberlik etmeliyiz ” diye konuştu.

Son olarak söz alan , Uzman Vaiz Ahmet Turan Özdemir, “ Gençlik ve Ashab-ı Kehf Örneği” başlıklı sunumunda, Ashab-ı Kehf’in hayatından örnekler sunduktan sonra, gençliğin önemi hakkında da bilgiler verdi.

Panel sonunda Cumhuriyet Üniversitesi dekanları tarafından, İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve panelistlere belge takdiminde bulunuldu.