30.11.2018

Müftü Akkuş, İmam Hatip öğrencileriyle bir araya geldi.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Sivas İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda öğrenciler ile sohbet programına katıldı.

Müftü Akkuş, öğrenciler ile sohbetinde; Gençler öncelikle Mevlid-i Nebi haftanız mübarek olsun. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası temasını “Hz. Peygamber ve Gençlik” olarak belirledi, diyen Akkuş, siz bizim geleceğimizsiniz, istikbalimizsiniz, yarınlarımızsınız, siz bizim herşeyimizsiniz. Yüce Allah sizin sayısını artırsın inşallah. Gençler, sizlere Yusuf Peygamberin gençliğinden, Meryem annemizin gençliğinden bahsetmek istiyorum. Hz. Yusuf Peygamber ne diyordu; Yüce Allah’ı görüyormuş gibi davranmalıyız. Her ne kadar biz onu görmesek te, o bizi her zaman görüyor. Hz. Yusuf Peygamberin özelliği neydi, iffetli olmasıydı. Hz. Meryem annemizin özelliği neydi, iffetli olmasıydı. Hz. Meryem annemizi ne kadar seviyorsak, ne kadar hürmet ediyorsak, siz gençlerimizi de seviyoruz, hürmet ediyoruz, dedi.

Konuşmasının devamında Akkuş; Gençler, İmam Hatip demek, önder demektir. Bizim sizlere her zaman ihtiyacımız var. Herkes size gıpta ile bakıyor. Dünyanın en değerli ve en güzel insanları sizlersiniz. Sizler bizim hazinelerimizsiniz. Siz şimdi Kur’an öğreniyorsunuz. Efendimiz aleyhisselam bir hadisinde ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir, buyurmuştur.’ dedi.

Program sonunda okul müdürü Mustafa Gün, İl Müftüsü Akkuş’ a çiçek takdiminde bulundu.