07.12.2018

“HER ZAMAN ARAMIZDA OLANLAR”

Sivas Belediyesi’nin katkılarıyla Sivas İl Müftülüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi Engeliler Birimi Koordinatörlüğünün (CENGEL) ortaklaşa “Her Zaman Aramızda Olanlar” adıyla düzenlediği engelli aileleriyle söyleşi programı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı’ nın moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye Ercan ve Gonca Şahin ailesi, Halil ve Gülseren Geçkil ailesi, Selman ve Hülya Devecioğlu aileleri katıldı. Davetlilere hayat tecrübelerini aktaran engelli aileleri, engellilere karşı tutum, davranış ve kolaylık sağlanması noktasında vatandaşların daha da bilinçlenmesi gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca karşılaştıkları zorlukları da katılımcılarla paylaşan aileler, evdeki yaşamlarından da örnekler sundu.

Programa Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, kurum il müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Program sonunda İl müftülüğü tarafından engelli alilere çeşitli hediyeler takdim edildi.