09.03.2019

Müftü Akkuş ’ dan gençlere konferans

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Yıldız Beldesi İsmet Yılmaz Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Yıldız İmam Hatip Ortaokul öğrencilerine konferans verdi.

İlk konferansını  Yıldız İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştiren Müftü Akkuş öğrencilere hitaben, “ Sizler birer Haticeler ve Mus’ab bin Umeyrler siniz.  Hz. Hatice, kendisinden sonra gelecek İslâm hanımefendilerine, hayatı anlama, kavrama ve yaşama konularında olduğu kadar, İslâm davasına sahip çıkma hususunda da Efendimize gösterdiği refikalığı ile eşsiz bir örnek olmuştur.  Mus’ab bin Umeyr Uhud Savaşında kılıç darbesi ile iki kolu kesildiği halde İslam sancağını yere bırakmayan, nezaketi ve güzel ahlakı ile Medine’de çok sayıda kişinin Müslüman olmasına vesile olan ilk öğretmendir. Sizler onları kendinize birer örnek olarak alıp çok çalışmalı ve bu kutsal sancağı yere düşürmemelisiniz.” dedi. Akkuş, konferansın  ardından İmam Hatip Ortaokullar arası Ezanı Güzel Okuma ve Bilgi Yarışmasında dereceye giren okul öğrencilerine ödüllerini  takdim etti.

Müftü Akkuş daha sonra İsmet Yılmaz Çok Programlı Anadolu Lisesinde, 2 bin kitap  arşivi  ve 9 bilgisayarı  bulunan kütüphane ile satranç  salonu  ve şehitlerin isimlerinin verildiği laboratuarları ziyaret etti. Burada bir süre öğrencilerle sohbet eden Akkuş,  devletin gençlere birçok imkan sunduğunu belirterek   ” Bize düşen daha çok çalışmak, vatana ve  millete faydalı fertler olmaktır.”  diye konuştu.