18.03.2019

Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök Gençliğe Değer Projesi Semineri Verdi

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer" projesi kapsamında Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, İl Müftülüğü Konferans salonunda Müftülük personeli ve din görevlilerine seminer verdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program,Müftü Yardımcısı Harun Özkan'ın selamlama konuşması ve Vaiz İdris Kocabaş’ın Gençlik çalışmaları hakkında ki  sunumu ile devam etti.

Son olarak ilimize konuşmacı olarak gelen  Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök ’ün “Ergen Psikolojisi Açısından Gençlik çalışmalarında Temel Yaklaşımlar” gibi bir çok konu başlıklarının ela alındığı  bir sunum gerçekleştirdi. Soykök sunum esnasında şu ifadelere yer verdi;  “Gençlere yönelik  hizmetlerde   koordinatörler, din görevlileri ve manevi rehber danışmanlarının uygulayacağı metot,  Kur’an ve Hz. Peygamber’in metodu olmalıdır. Bir koordinatör veya menevi rehberin , gençlere güven veren duruşuyla onları etkileyen ve onların dertlerini dinleyerek manevi çözümler üreten iyi bir arkadaş, iyi bir abi ya da abla olmaları gerekmektedir. Aksi halde gençlerle iletişim kurulamayacaktır. “ dedi.