20.03.2019

Gençliğin Zaferi ve Çanakkale

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Suşehri  İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “Gençliğin Zaferi ve Çanakkale” adlı konferansına katıldı.

İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Susam ve Halil Taşpınar’ında hazır bulunduğu programlarda Müftü Akkuş,  ilk olarak personel toplantısında  din görevlileriyle bir araya geldi. Suşehri’nde yapılan gençlik çalışmalarından memnuniyet duyduğunu dile getirerek her din gönüllüsü personelin gençlerle bire bir ilgilenmelerinin önemini hatırlattı. Müftü Akkuş toplantı sonrası yapımı bitmek üzere olan H. Ömer Yılmaz Kur’an Kursunu , ardından Suşehri gençlik merkezini ziyaret etti.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlen  “Gençliğin Zaferi ve Çanakkale” programına katılan Müftü Akkuş, programda yaptığı konuşmada,  “Çanakkale tıpkı, Bedir, Uhud ve Hendek gibi, Malazgirt gibi, Kurtuluş Savaşımız gibi bir ruhun ve imanın  eseridir.  Bu ruhu Allah her daim kalbimizde diri tutsun “ dedi.  Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Göktaş’ta gerçekleştirdiği konferansta şu konuları dile getirdi; “Mehmetçik ile Bedrin aslanları özdeştir. Çünkü Bedir Savaşına katılmak için Enes Bin Nadr gibi çocuk sahabeler, büyüdüklerini delikanlı olduklarını Hz Peygambere (sav) göstermek için parmaklarının üzerine dikilmeleri gibi Osmanlı’da da henüz bıyıkları terlememiş çocuklar, askerlik şubelerinin önlerinde askere yazılmak için ayak parmaklarının üzerinde dikiliyorlardı.” diye konuştu. Çanakkale Zaferi'nin bir destan olduğunu ve imkânsızlıklar içinde dönemin en modern ordularına karşı mücadele eden Türk askerinin tüm dünyaya ders verdiğini söyleyen Göktaş, "Çanakkale destanı kınalı kuzuların, bir hilal uğruna batan güneşlerin destanıdır. Bu destan tarihin dilinden asla düşmeyecektir. Gençlerimiz tarihi asla unutmasın. Tarih bir milletin hafızasıdır" dedi.

Program sonunda “Çanakkale Şehitlerine”  adlı Şiiri ezbere okuma yarışmasında ilçe birincisi olan  Sümeyye Nur Erdem’e  Müftü Akkuş tarafından hediyesi takdim edildi.