22.03.2019

Birinciler finalde yarıştı

İl ve İlçe genelindeki farklı liselerden Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” şiirini ezbere okuma yarışmasının ilk etabında  kendi bölgelerinde birincilik elde eden 13 öğrencinin  katıldığı şiir okuma yarışma finali İl Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleşti.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş‘un başkanlığındaki   komisyon, Çanakkale ruhunu yüreğinde hissedip ezberledikleri şiiri  okuyan öğrencilere puan verirken zor anlar yaşadı. Yusuf Akkuş;  “Yarışmacıların hepsi güzel ve yürekten okudu. Puanlama esnasında  çok zorlandık. Okuyucuların  kelime hatalarından kaynaklı puanları kesildi. Her yarışmanın bir birincisi vardır ama bu yarışmaya katılan  öğrencilerin hepsi  bizim  için  birincidir.” dedi.

"Yarışmada birinciye yarım altın, ikinci ve üçüncüye çeyrek altın verildi"

Komisyonun değerlendirmesi sonucunda, Koyulhisar Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hümeyra Polat birinci. Hafik Hacı Ömer Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hamza Altun ikinci, Suşehri Semiha Yıldırım Anadolu İmam Hatip Lisesinden Sümeyye Nur Erdem  ise üçüncü oldu.

Program, yarışma sonunda  Müftü Akkuş ve komisyon üyeleri tarafından, birinciye yarım altın, ikinci ve üçüncüye çeyrek altın ,diğer yarışmacılara hediye  verilmesiyle sona erdi.