08.05.2019

Din Görevlileri İl Birinciliği İçin Yarıştılar

2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İl Merkezi ve İlçelerde  Din Görevlileri arasında yapılan  Din Görevlileri Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarının  il finali Sivas İl Müftülüğünde gerçekleşti.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş’un komisyon başkanlığını yaptığı yarışmalarda hafızlık yarışmasında Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Erdal Karatepe, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında İmranlı İlçesinden İmam Hatip Mücahit Kip, dereceye girerek bölge finaline gitmeye hak kazandı.

Yarışma sonunda katılımcılar  çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Müftü Akkuş; “Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yaptığımız bu yarışmalara katılan görevlerimizi tebrik ediyorum. Dereceye girerek bölgede ilimizi temsil edecek görevlilerimizin güzel neticeyle dönmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu yarışmalardan maksat, din görevlilerimizin kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamak ve onları motive etmektir." dedi.

Hafızlık yarışmasının komisyonunu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ömer Arslan,Müftü Yardımcısı Hüseyin Karayaka, Başvaiz Saffet Bölükbaşı, ve Ülkü İmam Hatip Orta Okulu Meslek Dersleri Öğretmeni Ali Ergunt oluştururken, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması komisyonunu ise Müftü Yardımcısı Harun Özkan ve Başvaiz Saffet Bölükbaşı final yarışmasında değerlendirmede bulundular.