20.06.2019

“GENÇLİK ŞÖLENİ”

2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları açılışı münasebetiyle Gemerek İlçe Müftülüğü Gençlik ve Engelli Koordinatörlüğü tarafından  “Gençlik Şöleni” programı düzenlendi.

Yeniçubuk Merkez Caminde icra edilen programa Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın  yanısıra İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Gemerek Kaymakamı Cengiz Nayman, ilçe kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Akkuş,  “Hepimizin ortak derdi olan gençlere vatanını, bayrağını ve mukaddesatını sevdirmektir. Anne-babasına itaatkâr olup isyankâr olmamalarını sağlamaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın önemle üzerinde durduğu projelerden birisi “Gençliğe Değer Projesi”dir. Bu kapsam her bir din görevlimizin 10 gence ulaşarak bu mukaddes değerleri gençlerimize aktarması, onların kalbine dokunması ve manevi dünyalarının daha iyi seviyeye ulaşması birinci vazifemizdir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan konuşmasında tarihin seyrini değiştiren şahsiyetlerin hayatlarından örnekler vererek; “İnsandaki en kıymetli şey ömürdür. Ömrün içinde en kıymetli olan ise gençliktir. Tarihin seyrini değiştiren kahramanlara baktığımızda birçoğu genç yaştadır. Gençlik hayatın önemli ve en kritik dönemidir. Gençliği sağlam ve ahlaklı olan bir toplum dünyaya meydan okuyabilir. Hz. Yusuf Peygamber bunun bir örneğidir” dedi

Gemerek İlçe Müftüsü Harun Kılıç gençlik programların verimli bir şekilde devam ettiğini belirterek gençlik koordinatörlüğünün çalışmalarını daha da arttırarak devam edeceklerini söyledi.

Program Necmettin Nursaçan’ın duası ile sona erdi.