24.06.2019

'Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun'

İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocukların okul dönemi dışında da sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla ‘Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun’ adlı proje hayata geçirildi. Programın tanıtımı Sivas İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Program; Moralibaba Kur'an Kursu hafızlık öğrencisi Abdullah Burhan Eyce tarafından okunan Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2019 yılı yaz Kur'an kursu sinevizyon gösterimi yapıldı. Ak Mescit Cami 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerinin Kur'an-ı Kerim’den sureler ile dua okuması ve şiir gösterisi ile devam eden programda çocukların gösterisi, salonda bulunanlar tarafından büyük beğeni aldı.

Ahlak ve değerlerden yoksun bir eğitimde çocukların kişiliğinde tehlikeli boşluklar oluşabileceğini belirten Vali Salih Ayhan; "Çocukların manevi dünyasını zenginleştiren, aynı zamanda birçok sosyal imkân sunan yaz kurslarının önemi çok büyüktür. Nasıl ki bir çiçeğin toprak, su, güneş gibi farklı ihtiyaçları var ise biz çocuklarımızın da tüm ihtiyaçlarını bir arada karşılamamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kur'an eğitimi, spor, sanat, zekâ oyunları, kültürel geziler ve daha birçok alanda çocukların yaz tatillerini en verimli şekilde geçirebilecekleri için çalıştıklarını kaydeden Vali Ayhan, "En kıymetlilerimiz olan çocuklarımızı, manevi değerlerle ısıtırken, milli değerlerle donatacağız, yeteneklerini geliştireceğiz. Onların masum yüreklerini, berrak zihinlerini ilimle, hikmetle, edeple donatacağız. Evlatlarımızı geleceğe hep birlikte hazırlayacağız" dedi.

Ayhan, il merkezinde 7 bin 176 öğrencinin cami ve Kur'an kurslarına kaydını yaptırdığını ve yaz Kur'an Kursu kayıtlarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise müftülüğün projeleri hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi verdi. 2018 yılının I. döneminde bin 28, ikinci dönemde ise 947 kurs düzenlediklerini belirten İl Müftüsü Akkuş toplam 27 bin öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

Akkuş, ayrıca; "Sahih Bilgi Erdemli Toplum", "Değerlerimizle Değerleniyoruz", "Camide Ol’mak", "Bağımlılığım Yalnız ‘Aşkın’ Olanadır", "Buhranlı Anımda Manevi Danışmanım Yanımda", "Yurdumda Yalnız Değilim", "Hiçbir Şey İçin Geç Değil", "Ailemde İyilik Var Yanımda Büyüklerim Var", "İlahi Aşka Engel Yoktur", "Ailemi Kuruyorum", "Din Görevlim Benimle", "Mahalleni Bil, Yaşlı Gönüllere Gir", "Diyanet Gençlik Merkezinde Buluşuyoruz", "Geleceğin Diyanet Personeli Sahada", "Diyanet Akademi", "İhtiyaçlıların Gönlüne Hanım Eli Değdi" gibi yürütülen projeler hakkında da bilgi verdi.

Programda Ramazan ayında düzenlenen ‘Ramazan ve İnfak’ konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren ortaokul öğrencilerine Vali  Ayhan ve vali yardımcıları tarafından hediyeleri takdim edildi. Ardından 4-6 yaş grubu öğrencilerinin eğitim aldığı Kur'an kursunu da ziyaret eden Vali Salih Ayhan, öğrencilerle sohbet ederek kitap hediye etti.