27.11.2018

2018 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI PROGRAMI

Mevlid-i Nebi Haftası ilçemizde coşkuyla kutlandı.17.11.2018 Cumartesi günü Ulaş Merkez Camii’inde Mevlid-i Nebi Haftası açılış programı düzenlendi. Etkinlikleri kapsamında 19.11.2018 Pazartesi günü akşam namazından sonra Kur’an ziyafeti ve mevlit programı icra edildi. Çarşamba günü öğlen namazından önce Baharözü Köyünde, Perşembe günü  öğlen namazından önce Yenikarahisar mahallesinde Kur’an ziyafeti ve mevlit okundu, akabinde ilçe müftüsü İzzet KENDİR Peygamberimiz ve Gençlik temalı konuşma yaptı. Hafta boyunca tün okullar ziyaret edilip programlar düzenlendi. Ayrıca tüm resmi kurumlar, şehit ve gazi aileleri ve tüm esnaf ziyaret edildi.

Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri çerçevesinde 23.11.2018 Cuma  günü saat 14.00 de   Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Mustafa KARA’nın katılımıyla ilçemiz Cumhuriyet Orta Okulu Salonu’nda Konferans düzenlendi. Konferansa; Dr. Mustafa KARA konuşmacı olarak katılırken, Altınyayla Kaymakamı Ulaş Kaymakam V. Halil DALAK, Ulaş Daire Amirleri, Din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.   Program 1dk. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kazanpınar Köyü Camii İmam Hatibi Ufuk ÖZTÜRK’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan müftü İzzet KENDİR “Peygamberimizin bizi çağırdığı yüce değerlere ve sünnetine sımsıkı sarılmalıyız. Gençlik insanın hayata hazırlandığı, bir yandan da kendini yetiştirdiği, aslında hem dünyasını hem de ahiretini inşa ettiği bir dönemdir”dedi. İlçe Kaymakam V. Sayın Halil DALAK’ın selamlama konuşmasıyla devam eden program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Sinevizyonunun izlenmesiyle devam etti.. Programa konuşmacı olarak katılan Dr. Mustafa KARA “Kur’an ve sünnet ekseninde iyi bir nesil ve gençlik yetiştirmekle hepimiz mükellefiz. Efendimizin her kesimden, her yaştan hitap ettiği insan vardı. İnsanlara seslenebilmek, çocukların, gençlerin kalplerine dokunabilmek için Hz. Peygamberimiz’i (s.a.v.) örnek almalıyız” dedi. Konferansın ardından İmam Hatip ortaokulu, Lise öğrencileri ve müftülüğümüz İmam Hatipleri tarafından kaside ve ilahi dinletisi ile program son buldu. Çıkışta katılımcılara kitap dağıtımı ve yemek ikramı yapıldı.