26.12.2018

ÇOCUKLARDAN YEMEN’E YARDIM

İlçemiz Merkez Camii’nde akşam kurslarına katılan çocuklar, kumbaralarında biriktirdikleri parayı Yemen’e gönderilmek üzere İlçe Müftülüğü ’ne teslim ettiler. Ulaş Merkez Camii İmam Hatibi Bilal BAŞER ile İlçe Müftülüğüne gelen çocuklar Yemen’e yardım amacıyla başlatılan kampanyaya duyarsız kalmayarak kumbaralarındaki biriktirdikleri harçlıklarıyla kampanyaya destek oldular.

İlçe Müftüsü İzzet KENDİR Yemen’de insanlık dramı yaşandığını, çatışmalarda ülke nüfusunun büyük bölümünün yardıma muhtaç duruma geldiğini söyledi. Hiçbir çocuğun açlıktan ölmemesi, ilaç bulunamadığı için annesiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Kendir bizler de elimizden geldiğince bu kampanyaya destek olmalıyız dedi.

Müftü Kendir, miniklerin kocaman yüreklerinden dökülen yardımseverlik karşısında duygulandığını dile getirerek, “Çocuklarımızın kendileri küçük ancak yürekleri kocaman. Ülke olarak her zaman mazlumun yanında yer aldık, bu durum bu günde değişmedi, böyle güzel kalpli, merhametli çocuklarımız sayesinde yarın da değişmeyecek ”dedi.