27.10.2023

Yıldızeli İlçe Müftülüğü Hafızlık İcazet Merasimi

Yıldızeli İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Merkez Kız Kuran Kursu ve Seyfullah Emmioğlu Yatılı Erkek Kuran Kurslarımızdan hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 21 Öğrencimiz için İcazet Merasimi düzenlenmiştir.
Yıldızeli Çarşı Cami’nde düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Yıldızeli Kaymakamı Altay Karadağ, Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Yıldızeli Belediye Başkanı Mehmet Sabit Karakaş, Yıldızeli İlçe Müftümüz Taha Seyidoğlu, Yıldızeli İlçe Protokolü, Sivas İlçe Müftüleri, hafızların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.
İcazet Merasimi Seyfullah Emmioğlu Yatılı Erkek Kur’an Kursu mezunu hocalarımızın Kur’an tilavetiyle başlamış olup, İlçe Müftüsü Taha Seyidoğlu'nun açış konuşmasıyla devam etmiştir.
Konuk Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen programın anlam ve önemi hakkındaki konuşmalarıyla topluluğa hitap etmiştir.
Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş'un yapmış olduğu duanın ardından icazetlerini alan hafızların kısa sureleri okumalarının ardından hafızlara belgeleri ve hediyeleri verilmiştir. Programa gelen davetlilere hazırlanan ikramlar dağıtıldıktan sonra program sona ermiştir.