06.02.2024

İlçe Müftüsü Yunus Güleç'ten Miraç Kandili Mesajı

İlçe Müftümüz Sn. Yunus GÜLEÇ bu gece idrâk edilecek Miraç Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak mesajında şu ifadelere yer verdi:
👉"Peygamber Efendimize has bir mazhariyet ve tecrübe olan Mirac'ın müminlere yansıyan bir bereketi olarak, İslam'ın temel ibadetlerinden biri olan namaz, Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)'in ifadesiyle; "Mü'minlerin miracı" kılınmış, her bir mü'mine, namazla Yüce Rabbinin huzuruna çıkış ve oraya kabul ediliş imtiyazı tanınmıştır. Dolayısıyla namaz, dosdoğru ve bilinçli bir biçimde kılındığında, iç dünyamızdaki manevi yükselişi ve arınmamızı sağlayacak ve böylece bizi kötülüklerden alıkoyacaktır. Mübarek  gün ve geceler, bizlere, iman, ibadet ve ahlâk bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah'ın rızası doğrultusunda plânlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatları sunar. Bu fırsatları ganimet bilerek, günahlarımızdan temizlenmek için Rabbimize tevbe etmeli, rızasına uygun yaşayabilmek için O'ndan yardım istemeliyiz.
👉 "Ben Miractan daha güzel bir şey görmüş değilim" buyuran Efendimiz (S.A.V.), miraçtan geri dönerken yanında ümmetine üç büyük hediyeden beş vakit farz namazı, Amenerrasülü diye bilinen Bakara suresinin son iki ayetini ve Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmadan ölen kimselerin günahlarının affedileceği ve Cennete girecekleri müjdesini getirmiştir. Miraçla gelen bu hediyeleri ve müjdeyi iyi anlayarak Allah'a şükretmeli, O'na sığınarak hatalarımızı terk etmeli ve bir daha yapmamak üzere ondan af dilemeliyiz. Unutmayalım ki, içtenlikle yapılan dua ve tevbe, Kur'anın ifadesiyle bize "şah damarımızdan daha yakın olan" Yüce Yaratıcı'nın huzuruna kabulün en güzel yollarından biridir.
👉Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandilinizi kutlar, milletimize hayırlar getirmesini ve Âlem-i İslâmın  kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimden niyaz ederim."

Yunus GÜLEÇ
İlçe Müftüsü