18.03.2019

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi konferansı düzenlendi

İl Müftülüğü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü nedeniyle “ Çanakkale Ruhu”  konulu Konferans düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda tertip edilen programa konuşmacı olarak, Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırma Uygulamaları ve Araştırma Merkezi (CÜSAM) Müdürü Prof. Dr. Adnan Mahiroğulları katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Müftü  Yusuf Akkuş’un  duygularını ifade ettiği selamlama  konuşmasının  ardından, konuşmacı Prof. Dr. Adnan Mahiroğulları “Çanakkale  Ruhu”  konulu Konferansını icra etti.

Prof. Dr. Mahiroğulları konferansta; “Tarihteki en büyük hilal-haç çatışmasının yaşandığı Çanakkale Savaşını ve Çanakkale şehitlerini  sunum eşliğinde anlattı. Çanakkale Savaşı’nda Türk Topçularının gösterdiği üstün başarılar, Nusret  Mayın gemisinin savaşta oynadığı rol, 57. Alay, Seyit Onbaşı, Hasan Çavuş ve çeşitli ibretlik yaşanmış hadiseleri katılımcılar büyük bir dikkat ve duygusallıkla dinledi.

Programa Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Müftülük personeli ile din görevlileri katıldı.