23.06.2019

Kadın Din Görevlileri Arası Hafızlık Bölge Yarışması finalisti belli oldu

2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle tertip edilen “Kadın Din Görevlileri Arası Hafızlık Bölge Birinciliği” yarışması Sivas'ta yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen bölge yarışması’na; Sivas, Yozgat,Konya ve Kayseri  illerinin birincileri katıldı.

Komisyon Başkanlığını Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hüseyin Küçük’ün yaptığı yarışmanın komisyonda İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Vaiz Hatun Özmen, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Durmuş Arslan  ve  Meslek Dersleri Öğretmeni Ali Ergunt jüri üyesi olarak  yer aldı.
Yarışma öncesi kısa bir açıklama yapan Müftü Akkuş; "Personelin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla belirli zamanlarda  böyle yarışmalar düzenlenmektedir. Bu etkinliklere katılan tüm yarışmacılar bizim için hepsi birer birincidir" dedi.
Komisyon Başkanı Küçük ise yarışma  kuralları hakkında katılımcılara bilgi verdikten  sonra şu ifadelere yer verdi; “Kur’ân-ı Kerîm’i edepli bir şekilde ve huşû ile okumak, tecvid, tertîl gibi tilâvet kaidelerine riayet etmek, ezberlediğini unutmamak, âyetlerin mâna ve hikmetlerini anlamaya çalışmak, Kur’an’ın buyruklarına uyup yasaklarından kaçınmak, kalbini kibir, kıskançlık, kin ve riya gibi Kur’an ahlâkına uymayan kötü duygulardan arındırmak bu kurallardan bazılarıdır” dedi.

Yarışma sonunda Konya İlinden katılan Kur’an Kursu Öğreticisi Medine Yılmaz birinci, Sivas’tan Esma Kızıldağ ikinci, Kayseri’den Yurdan Ertugay üçüncü ve Yozgat’tan katılan Merve Bağcı ise dördüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren hafızlara jüri üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.