16.05.2017

Şehit Anneleri Meydan Cami’nde Buluştu…

Sivas İl Müftülüğü Merkez Hanım Vaizleri tarafından Anneler Günü dolayısıyla şehit annelerine özel program düzenlendi.

Meydan Camin’de gerçekleştirilen program Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Ak Mescit Cami 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri dua ayetlerini okudular. Öğrenciler tarafından birbirinden güzel ilahi,naatlar ve şiirler seslendirdi.  Kur’an-ı Kerim-i güzel okuma il birincisi aynı zamanda bölge ikincisi olan Zeki Hayran Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nisanur Yüceyurt ile Zehra Karakan’ın  Kur’an-ı Kerim  tilaveti büyük beğeni topladı. Okudukları “Sakarya Türküsü” şiiriyle coşkulu anlar yaşandı.

Program Vaiz Azime Betül Yiğit’in sohbetiyle devam etti. Vaiz Betül Yiğit,  konuşmasında  anneliğin ne kadar önemli bir olgu olduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi. “Rabbimizin şefkat ve rahmet sıfatlarının tecellisi kıymetli varlıklarımızdır anneler. Kimi zaman bir beşik, kimi zaman bir huzur bulduğumuz sığınak; kimi zaman bir dost, arkadaş ve can yoldaşıdır anneler. Hastalandığımızda başımızda her daim nöbet tutan bir tabiptir.”

Vaiz Yiğit konuşmasını şöyle sürdürdü: “Annelerimiz; Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle, zahmet üstüne zahmetle yavrularını karınlarında taşıyan, dünyaya getiren, dünyaya gözünü açtığında gördüğü ilk varlık, ilk öğretmen ve terbiye edici.  Evladı için koşuşturan, çabalayan, Safa ile Merve arasında say eden Hz. Hacer validemiz, yavrusunu daha karnındayken Allah’a adayan ve dua ile destekleyen Hz. Meryem’in annesi, Peygamberimizin ‘O benim evlatlarımın annesiydi’ dediği canıyla malıyla İslam’a hizmetkâr olan Hz. Hatice validemiz;  annelikte bizim için en nadide örneklerdir” diye konuştu.

Program sonunda şehit anneleri programın hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçen Vaiz;  Nurdan Koç'a,  Kur-an kursu öğreticileri Latife Doymuş, Ayşe Demirezen, Ayşe Güler, Tuğba Özen, Mine Şahin, Abide Büyülü ve Nebiye Öztürk’e teşekkür ederek bu şekilde programların daha sık yapılması temennilerinde bulundular.

Şehitlerimize hediye, şehit annelerimize teselli olması düşüncesiyle hazırlanan program okunan hatimlerin duasıyla sona erdi.